Tort de clatite cu branza de vaci

de Sylvia in Torturi, 15 Feb 2010 | 9676 vizualizari

 

Este un desert usor de realizat si indragit de noi. Il fac adesea seara pe post de cina.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru umplutura  de :
  • 500 grame de branza de vaci,
  •  o lingurita scortisoara,
  •  3 pliculete de zahar vanilat,
  •  un galbenus de ou,
  • 2 linguri de smantana grasa,
  • o mana de stafide fierte in lapte .
  • Pentru clatite am facut reteta   luata de pe blogul “ Invat sa gatesc ” doar ca am dublat cantitatile .   
  • Avem nevoie de  : 
  • 500 ml lapte,
  • 120 grame de unt ,
  • 6oua,
  • 250grame faina pentru patiserie,
  • 40 grame zahar, 
  • 4-6  linguri ulei floarea soarelui,
  •  arome in functie de preferinta ( vanilie, migdale, coniac, coaja de portocala, esenta de portocale).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu branza de vaci:

   Pentru umplutura: amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul,  galbenusul si smantana.  Dupa ce este omogenizata compozitia adaugam scortisoara si stafidele si amestecam pana ce obtinem o crema groasa .

  Pentru clatite :  Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la  topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta omogena. Se toarna apoi laptele caldut si  se omogenizeaza bine, la sfarsit se adauga aromele in functie de preferinte. Am copt clatitele in tigaia peste care treceam inainte cu un servetel imbibat in ulei si peste fiecare clatita pusa pe platou punem  cate o lingura din crema de branza de vaci si intindem bine in strat subtire .

   La sfarsit se toarna peste tort in functie de preferinte crema de ciocolata, glazura de ciocolata alba, dulceata de fructe de padure…ce preferati . Eu am ales varianta cu dulceata de fructe de padure   si am pudrat cu putin zahar.

  Se serveste cald , eu dupa aceea incalzesc feliile individual taiate la cuptorul cu microunde.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sylvia 1

18.02.2010, 12:28

Nu dar mai fac o portie

gabrielP 1

18.02.2010, 12:51

Cu farfurie cu tot le mananc

Sylvia 1

18.02.2010, 23:12

Gabriel simpatic esti clatitele sunt desertul preferat si al baietilor mei .

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba